Following the successful completion of the new Premier Inn in the Conservation Area of Tunbridge Wells we are please to share these stunning images of the completed building.

The project comprised the renovation of an existing, unused courthouse, Merevale House which was built in the 1960’s. The projects aspiration of re-using the existing courthouse’s concrete frame brought with it a great deal of technical complexities as well as challenging interfaces on site to convert the old frame into a new, modern hotel.

The hotel required a concrete framed extension as well as an entire storey of Cold Rolled Steel structure & flat roof.

The existing semi-basement car park was renovated for use by hotel staff and guests as well as housing the vast majority of modern day Plant technology.

The end result has provided Tunbridge Wells with a new contemporary Hotel which drew inspiration from the  original turn of the century building which was much more in keeping with the vernacular of London Road’s buildings.